Scorţişoară şi mere. Mere şi nuci. Şi o mână de stafide. Combinaţii perfecte într-o prăjitură de sezon.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat
300 g făină
2 ouă
150 margarină
1 praf de copt
sare

Pentru umplutură
6 mere
100 g nuci
100 g stafide
100 g zahăr
1 lingură scorţişoară
2 linguri amidon
1 esenţă de rom

Cum se prepară

Se amestecă făina cu ouăle, praful de copt, margarina moale şi un praf de sare şi se frământă un aluat elastic care se dă la frigider pentru 30 de minute. Se curăţă merele, se taie cubuleţe şi se călesc cu zahărul timp de 5-10 minute, apoi se adaugă amidonul şi se dă deoparte. Se pun nucile tăiate mărunt, stafidele înmuiate în rom şi scorţişoara şi se amestecă.
Se întinde jumătate de aluat într-o formă rotundă tapetată şi unsă astfel încât să îmbraci şi pereţii. Se toarnă umplutura de mere, se acoperă prăjitura cu o foaie din restul de aluat şi se dă la cuptor pentru 45-50 de minute. Când este gata, se presară cu zahăr pudră amestecat cu puţină scorţişoară.

Loading...