Mulţumim Marianei Vlăsceanu din Olteniţa pentru această reţetă!

Ingrediente

Pentru aluat
22 linguri lapte
20 linguri ulei
20 linguri zahăr
23 linguri făină cernută
1 plic şi jumătate praf de copt
6 ouă

Pentru umplutură
1 kg dovleac ras
5 linguri zahăr

Mod de preparare

Amesteci laptele cu uleiul şi zahărul, apoi le pui pe foc într-un vas mai mare, până dau în clocot. Iei de pe foc şi adaugi făina cu praful de copt. Amesteci repede, cu atenţie să nu se umfle şi pentru a nu se forma cocoloaşe. Laşi la răcit, apoi adaugi ouăle pe rând.

Separat, pregăteşti umplutura. Razi dovleacul şi-l căleşti cu zahăr până se înmoaie. Laşi la răcit într-o strecurătoare pentru a se scurge siropul. Tapetezi tava cu hârtie de copt şi torni jumătate din compoziţie. Coci 15 minute, apoi adaugi dovleacul şi compoziţia oprită. Laşi la copt în continuare până când trece testul scobitorii. La final, răceşti prăjitura înainte de a o porţiona.

Loading...