Strugurii au aproximativ 70 de calorii la 100 g, ceea ce îi face o gustare foarte sănătoasă, cât timp nu îi consumăm în exces. Ţi-am pregătit o prăjitură pufoasă şi delicioasă, numai bună de servit într-o zi rece de toamnă, alături de un pahar de ceai fierbinte.

Ingrediente: 

400 g făină

200 g unt, la temperatura camerei

1 plic praf de copt

200 g zahăr

3 ouă

1 praf de sare

2 plicuri zahăr vanilat

50 ml zeamă de lămâie

150 ml lapte

100 g struguri albi

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare: 

Mixezi untul cu zahărul şi cu sarea până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul, omogenizând după fiecare, apoi torni zeama de lămâie şi pui zahărul vanilat. Încorporezi jumătate din cantitatea de făină, în care ai adăugat praful de copt, torni laptele şi mixezi până se omogenizează, apoi adaugi făina rămasă. La final, pui boabele de struguri spălate şi scurse de apă. Torni compoziţia într-o formă rotundă, tapetată şi o ţii la cuptor până când se rumeneşte uşor şi trece testul scobitorii. După ce s-a răcorit, o pudrezi cu zahăr. 

Loading...