Aceste fel de mâncare de pui cu broccoli în sos de usturoi a devenit una dintre favoritele noastre. Chiar dacă multora nu le place broccoli, preparatul a devenit unul de-a dreptul savuros.

Pui cu broccoli în sos de usturoi - Ingrediente

1 kg piept de pui dezosat
sare
piper
1/2 linguriţă boia dulce
60 g unt
4-5 căţei usturoi, pisaţi
300 ml supă de pui
180 ml apă
480-720 g broccoli tăiat bucheţele
1 linguriţă pătrunjel
felii lămâie

Pui cu broccoli în sos de usturoi - Mod de preparare

Asezonezi puiul cu sare, piper şi boia. Dai deoparte. Încingi o tigaie la flacără medie. Topeşti jumătate din cantitatea de unt. Adaugi puiul şi laşi câte 5 minute pe fiecare parte sau până se rumeneşte carnea. Scoţi, apoi, puiul, acoperi şi păstrezi cald.

În aceeaşi tigaie topeşti restul de unt, adaugi usturoiul şi laşi pe foc până când ustuoiul se rumeneşte. Torni supa de pui şi apa. Când începe să clocotească dai focul mai încet.

Adaugi puiul şi broccoli înapoi în tigaie, pui capacul şi mai laşi pe foc 10 minute sau până se pătrunde carnea. dacă vrei broccoli mai al-dente, adaugi broccoli după ce puiul este aproape făcut.

Serveşti cu orez şi paste şi felii de lămâie. Garniseşti cu pătrunjel.

sursa: http://bestrecipebox.com/

Loading...