Uşor de preparat şi cu un gust delicios, această reţetă de pui cu crema de busuioc se evidenţiază mai ales prin aroma inegalabilă a busuiocului.

Ingrediente:

un sfert de cană de lapte
un sfert de cană de pesmet
500 de grame de piept de pui tăiat bucăţele
3 linguri de unt
o jumătate de cană de supă de pui
o cană de frişcă bătută
o jumătate de cană de parmezan ras
un sfert de cană de busuioc tocat
un sfert de linguriţă de piper negru măcinat

Mod de preparare pui cu crema de busuioc:

Puneţi laptele şi pesmetul în două boluri separate. Înmuiaţi puiul în lapte, apoi treceţi-l prin pesmet. Prăjiţi puiul în margarină sau unt, pe ambele părţi. În acelaşi recipient, turnaţi supa de pui şi lăsaţi-o la fiert, pe foc mic. Amestecaţi frişca bătută, şi lăsaţi încă un minut. Adăugaţi parmezanul, busuiocul şi piperul negru. Turnaţi sosul peste pui înainte de servire. Serviti acest  pui cu crema de busuioc cat este cald.

Aripioare de pui cu sos alb

Mancare de vinete cu pui

Ficatei de pui pe pat de rosii

Foto: veronicascornucopia.com

Loading...