Aperitiv perfect pentru orice ocazie, fie deosebită ori nu, acest pui cu legume în aspic este alegerea potrivită.

Ingrediente

300 g broccoli
2 morcovi
1 ţelină
1 dovlecel
500 g pui
1 ceapă
80 g gelatină
2 căţei usturoi zdrobiţi
2 albuşuri
1 foaie dafin
piper boabe
sare

Mod de preparare

Cureţi legumele şi le fierbi întregi (în afară de broccoli) în apă cu sare, cu foaia de dafin şi boabe de piper. Când legumele aproape au fiert, adaugi broccoli, 2 minute, apoi le scoţi deoparte să se răcească. În zeama rămasă, fierbi puiul 20 de minute, apoi scoţi carnea şi îndepărtezi oasele. Strecori zeama. Pui gelatina la înmuiat în apă rece, apoi fierbi puţin în zeama de pui. Laşi la răcit, adaugi usturoiul zdrobit şi albuşurile bătute uşor cu telul şi strecori din nou. Aşezi într-o formă legumele tăiate cubuleţe, bucăţi de pui, torni aspicul şi dai la frigider până a doua zi.

Loading...