Atunci când ţii un regim alimentar strict, iar medicul ţi-a interzis să mai consumi alimente grase, încearcă această reţetă de pui la cuptor. Spune adio prăjelilor şi rumeneşte carnea în alte moduri, chiar dacă îţi place să fie învelită într-o crustă crocantă de pesmet.

Pui la cuptor, în crustă de pesmet - Ingrediente

240 ml lapte bătut
1 lingură sos picant, după preferinţă
4 bucăţi de piept de pui dezosat şi fără pieliţă, tăiate în două
sare
piper
140 g pesmet
3 linguri parmezan ras
1 lămâie tăiată în sferturi
1 lingură coajă de lămâie
1 linguriţă fulgi de ardei iute roşu

Pui la cuptor, în crustă de pesmet - Mod de preparare

Combini laptele bătut şi sosul picant într-un bol nu foarte adânc. Condimentezi bucăţile de piept de pui cu sare şi piper, după gust, apoi le dai prin amestecul de lapte bătut şi sos iute.

Combini într-un alt vas pesmetul, parmezanul, coaja de lămâie, fulgii de ardei iute şi condimentezi cu sare şi piper. Scoţi bucăţelele de pui din compoziţia de lapte bătut, scurgi excesul de lichid şi le dai prin compoziţia de pesmet, până se acoperă în mod uniform. Aşezi bucăţelele de pui într-o tavă de copt antiaderentă şi o dai la frigider, neacoperită, 30 de minute.

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Dai tava la cuptor şi laşi pieptul de pui să se coacă 20-25 de minute, până se pătrunde carnea. Împarţi bucăţile de pui în 4 farfurii şi storci zeama de lămâie peste ele.

Sursa + foto: www.foodnetwork.com

Ciuperci marinate cu brânză (conţinut redus de sare)

Paste cu carne tocată de pui şi ciuperci (colesterol)

Pui cu broccoli şi tăiţei (colesterol)

Pui cu broccoli şi tăiţei (colesterol)

Loading...