Puiul marinat e mult mai fraged şi aromat. Cu doar câteva ingrediente poţi transforma o friptură banală într-una delicioasă. Încearcă această variantă cu legume proaspete la grătar Poţi încerca oricând o variantă delicioasă de Antricot de viţel la grătar!

 

Ingrediente

  • 4 pulpe întregi cu os
  • 1 lămâie
  • 100 g iaurt
  • sare, piper
  • boia dulce
  • 2 linguri ulei

Pentru garnitură

  • 4 chifle sau demibaghete
  • 4 roşii
  • ceapă verde
  • 2 porumbi

Pentru sosul pesto

  • 1 legătură pătrunjel
  • 3-4 fire busuioc
  • 2 căţei usturoi
  • 5 linguri ulei de măsline
  • sare, piper, după gust
  • zeama de la 1/2 lămâie

Pui carnea la marinat într-un amestec făcut din iaurt, zeamă de lămâie şi sare. O laşi 30 de minute, la rece.

Prepari apoi un amestec de boia cu ulei, încingi grătarul şi înainte de a pune carnea scoasă din baiţ, o ungi cu boiaua cu ulei. O laşi pe grătar 20-25 de minute.

Faci un sos pesto mixând în blender toate ingredientele. 

Tai roşiile, porumbul şi ceapa verde în jumătăţi. Le ungi cu sos peste şi le laşi pe grătar 5 minute. Crestezi chiflele şi în fiecare crestătură pui pesto. Le rumeneşti pe grătar 2-3 minute. 

Serveşhttps://clickpoftabuna.ro/antricot-de-vitel-in-stil-mexican/a19025864ti puiul marinat cu legume şi chifle. 

 

Loading...