Pui prăjit – Secretul unei cruste crocante perfecte

pui prajit ca la fast food jpeg

Cui nu-i plac ciocănelele sau pulpele de pui prăjite, mai ales dacă au o delicioasă crustă crocantă? Ei bine, dacă vrei un plus de savoare, prepară-ţi şi tu aceste pulpe de pui prăjite, care sunt chiar mai gustoase decât cele de la fast-food. Vei vedea cât sunt de delicioase. Carnea este moale la interior, iar crusta crocantă de la exterior este, de fapt, „vedeta“ acestui preparat.

  • Porții: 6
  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 30 min
  • Gătire: 30 min
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

8 pulpe de pui (întregi) 200 g făină 2 linguri usturoi granulat 2 linguri ceapă granulată 2 linguri sare 1 lingură piper măcinat 2 linguri boia 4 ouă 60 ml apă 2 linguri sos iute din ardei iute 1 linguriţă praf de copt sare ulei, pentru prăjit (în baie de ulei)

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 200 °C. Într-un vas mic, amesteci usturoiul granulat, ceapa granulată, sarea, piperul şi boiaua.

Tai pulpele de pui în două, de la jumătate. Le freci bine cu amestecul de condimente, pe toate părţile. Dai deoparte condimentele rămase după ce ai pudrat carnea.

Într-un vas mare, baţi ouăle şi le amesteci cu apa şi cu sosul iute. Într-un alt vas, separat, amesteci făina, praful de copt, un praf de sare şi condimentele rămase după ce ai frecat carnea.

Dai bucăţile de pui prin amestecul de ouă, până când carnea sunt acoperite pe toate părţile. Le scuturi ca să îndepărtezi excesul de lichid. Le dai prin compoziţia de făină, până se formează o crustă groasă şi uniformă. Repeţi aceşti paşi dacă vrei să obţii o crustă mai groasă.

Încingi uleiul la foc mediu spre mare într-o cratiţă adâncă. Prăjeşti pe rând bucăţile de pui, până se rumenesc şi devin crocante, aproximativ 3-5 minute. Le scoţi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le dai la cuptor 10-15 minute. Acesta este secretul unei cruste crocante perfecte. Le iei din tavă şi le serveşti cu felii de lămâie şi cu un sos, după preferinţă.

Sursa + foto: kitchenstories.io