Atunci când ai nevoie de o mâncare simplă, pe care trebuie doar să o pui în cuptor şi să uiţi de ea în timp ce îţi faci treburile prin casă, încearcă această reţetă de pui cu cartofi la tavă.

Cartofii şi pulpele de pui sunt marinate cu oregano, coajă şi zeamă de lămâie, ulei de măsline şi usturoi şi apoi sunt lăsate să se coacă până ating perfecţiunea. Aşa că nu trebuie să te mire dacă te lingi pe degete după ce mănânci acest preparat.

Ingrediente

450 g pulpe superioare de pui
450 g cartofi albi
zeama şi coaja rasă de la ½ lămâie
1 linguriţă oregano uscat
sare
piper
3 căţei de usturoi
60 ml ulei de măsline
120 ml supă de pui

Mod de preparare

Într-un vas mare, amesteci zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie, oregano, sare şi piper, după gust, usturoiul şi uleiul de măsline. Adaugi pulpele de pui şi cartofii tăiaţi cuburi şi le amesteci până când se acoperă bine cu marinata.

Muţi totul într-o tavă de copt. Torni supa de pui, acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai 20 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Dai folia la o parte şi mai ţii tava la cuptor încă 25-35 de minute sau până când vezi că pulpele şi cartofii sunt uşor de străpuns cu furculiţa (sunt făcute).

Sursa + foto: www.kitchennostalgia.com

Pulpe de pui cu legume la tavă, un preparat simplu şi gustos

Pulpe de curcan cu pere în vin rose

Pulpe de pui la cuptor, cu cartofi şi varză de Bruxelles

Loading...