Pulpele de pui sunt delicioase, iar dacă le marinezi, gustul lor se îmbogăţeşte cu aromele tuturor ierburilor şi a usturoiului. Astfel, ele devin o adevărată delicatesă.

8 porţii/2h/mediu

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor: ingrediente

  • 8 pulpe superioare de pui
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 linguriţă ghimbir mărunţit
  • 500 ml supă de pui sau apă
  • 1-2 linguri de bulion
  • 50 ml ulei
  • 1linguriţă boia de ardei dulce
  • boia iute, după gust
  • zeama de la 1 lămâie
  • sare, piper, după gust
  • 500 g cartofi
  • felii de lămâie
  • 200 g măsline
  • 4-5 căţei de usturoi
  • pătrunjel mărunţit

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor:  mod de preparare

Pentru marinată, combini uleiul, boiaua, zeama de lămâie, sarea şi piperul. Speli pulpele de pui, le pui într-o pungă de plastic şi torni marinata. Le dai la frigider 2 ore.

Rumeneşti pulpele câteva minute într-o tigaie antiaderentă, le scoţi şi le laşi deoparte. Pui ceapa mărunţită, morcovul feliat, ghimbirul şi le căleşti în aceeaşi tigaie.

Răstorni legumele călite într-un vas cu fundul gros, adaugi cartofii tăiaţi şi pulpele de pui, torni apa sau supa de pui astfel încât ingredientele să fie acoperite cu 2 degete, potriveşti de sare şi piper şi dai vasul cu capac, la cuptorul preîncălzit. Le laşi 20 de minute, torni bulionul, adaugi măslinele şi feliile de lămâie şi le dai înapoi la cuptor până scade sosul.  Când sunt  gata, opreşti focul şi adaugi usturoiul tăiat fin. Le serveşti  ornate cu pătrunjel şi garnitură de orez fiert simplu.

Loading...