Îţi venim în ajutor cu o super-reţetă de prânz sau de cină: ratatouille cu pui şi legume. Pentru trei porţii, vei avea nevoie nici mai mult, nici mai puţin decât de 40 de minute. Încearcă!

 

Ingrediente

  • 2 bucăţi piept de pui
  • 1 dovlecel
  • 1 vânătă mare
  • 3 roşii
  • 1 ½ ardei gras
  • 1 ceapă mare
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2-3 rămurele rozmarin
  • 2-3 rămurele cimbru
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • ½ legătură pătrunjel, pentru decor

Mod de preparare 

Cureţi şi speli ceapa, vânăta, dovlecelul, roşiile şi ardeiul gras, apoi le tai cubuleţe sau rondele, după preferinţă. Încingi 2 linguri cu ulei de măsline într-o cratiţă cu capac şi căleşti pe rând ceapa cu usturoiul, apoi adaugi vânăta, ardeiul şi dovlecelul, iar la sfârşit roşiile. Presari rămurelele de rozmarin şi cimbru şi asezonezi cu sare şi piper după gust. Le căleşti împreună, sub capac, atât cât să se înmoaie, apoi dai cratiţa deoparte. Încingi restul de ulei de măsline într-o tigaie şi prăjeşti bucăţile de piept de pui până se rumenesc. Transferi puiul peste legume. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună! 

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Beţişoare de dovlecei în crustă de parmezan.

Loading...