Beţişoarele de dovlecei în crustă de parmezan sunt gustarea ideală alături de sosul preferat. Sunt delicioase în orice moment al zilei, inclusiv... pentru masa de Paşte!

Ingrediente 

  • 1 dovlecel mare
  • 2 ouă 
  • 100 g parmezan 
  • 1 lingură cimbru uscat 
  • 1 lingură oregano uscat 
  • 1 lingură busuioc uscat 
  • 2 căţei de usturoi 
  • sare şi piper, după gust 
  • 1 lingură ulei de măsline 

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 180 ºC. Între timp, pui într-un bol parmezanul dat prin răzătoarea mare, ierburile uscate şi usturoiul zdrobit. Asezonezi cu sare şi piper şi amesteci toate ingredientele. Într-un alt bol, baţi ouăle crude. 

Speli dovlecelul, îndepărtezi codiţa şi cotorul şi îl tai beţişoare. Dai bucăţile de dovlecel prin ouă, apoi prin amestecul de parmezan. Ai grijă să fie bine acoperite. 

Aşezi bucăţile într-o tavă cu hârtie de copt şi le stropeşti cu ulei de măsline. Le laşi la cuptor 15-20 de minute până se rumenesc. Le poţi servi cu pătrunjel tocat mărunt şi cu sos dulce sau iute, după preferinţă.

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

 

Încearcă şi reţeta de Ouă umplute cu guacamole

Loading...