Atunci când tatăl tău este Antonio Passarelli, este imposibil să-ţi găseşti locul altundeva decât în bucătărie. Aşa că nu e de mirare că Michael Passarelli a călcat pe urmele celebrului şi jovialului său tată. După şase ani petrecuţi în restaurante din Europa, stăpânind noi tehnici şi reţete, Michael a revenit în România pentru a pune în practică experienţa acumulată şi pentru a aduce în farfurii minunatele arome ale bucătăriei mediteraneene. Aceasta combină arome simple, dar fabuloase. Carne de calitate, legume gustoase, ulei de măsline şi ierburi aromatice. Ele se regăsesc în reţeta propusă de talentatul chef Michael Passarelli.

Ingrediente

Pentru friptură

  • 800 g muşchi vită
  • sare, după gust
  • piper, după gust

 Pentru decor

  • 4-5 crenguţe salvie
  • 1 cartof dulce
  • 50 g fistic
  • 8 bucăţi morcovi baby 
  • 200 g ciuperci
  • 2 căţei usturoi
  • 200 g maioneză 
  • 200 g muştar 
  • 100 g unt
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • ulei, pentru prăjit 
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 2 linguri ulei de măsline

 

Speli cartoful dulce, îl usuci, apoi îl tai rondele subţiri, pe care le prăjeşti în baie de ulei, până obţii chipsuri rumenite. Le scoţi pe şerveţele absorbante. Tai cubuleţe ciupercile şi le tragi la tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline. Când sunt rumenite, condimentezi cu sare, piper şi usturoi zdrobit. Opăreşti morcovii 1 minut, în apă cu sare şi îi scurgi. Macini fisticul în blender.

Amesteci untul cu coaja rasă de portocală. Prăjeşti frunzele de salvie în baie de ulei până devin crocante. 

Scoţi carnea de vită din frigider cu o oră înainte de a o găti. O cureţi de pieliţe şi o porţionezi în 4 bucăţi egale. O condimentezi cu sare şi piper şi o pui pe grătarul încins, câte 4 minute pe fiecare parte sau mai mult, dacă doreşti să fie bine făcută. O întorci cu un cleşte, nu cu furculiţa, pentru a nu înţepa carnea, care îşi va pierde astfel sucurile. Laşi carnea să se odinească 1 minut.

Află cum face Michael Passarelli o reţetă delicioasă de paste cu creveţi

Pe o farfurie, montezi preparatul: din loc în loc faci, cu un poş, punctuleţe din maioneză şi muştar. Aranjezi ciupercile sotate, morcovii baby, carnea de vită tăiată în două, peste care pui untul. Presari fistic măcinat şi decorezi cu chipsuri de cartof dulce şi chipsuri de salvie.

FOTO: Arhivă personală

 

Loading...