Ce e toamna fără un castron mare de ciorbă de fasole boabe? Avem pentru tine reţeta potrivită: 8 porţii cu bani puţini şi 30 de minute de efort.

Reţetă de ciorbă de fasole boabe

 

Ingrediente

 
  • 500 gr fasole boabe
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă
  • 2-3 roşii bine coapte
  • 1 mână de mărar verde
  • 1/2 linguriţă cimbru
  • sare
  • piper boabe
  • 1 foaie de dafin
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • 1 ardei gras
  • ulei
  • sunculiţă afumată (opţional)

Mod de preparare

Fasolea se pune la înmuiat în apă rece cu 24 de ore înainte de gătit. A doua zi se fierbe de 3 ori, schimbându-se apa de fiecare dată după ce fierbe.
După ce se aruncă cele 3 ape, se pune la fiert cu morcov şi ardei tăiat. Se adaugă cimbru, dafin, boia, sare şi piper.
Ceapa se înăbuşe separat, în 150 ml de ulei, apoi adăugăm roşiile tocate. Se fierb până se înmoaie.
După ce fasolea a fiert, adăugăm roşii cu ceapă şi se dă într-un singur clocot.
Se asezonează cu mărar verde. Dacă puneţi şi şunculiţă, să o prăjiţi puţin şi să o adăugaţi la ciorbă.
 
 
Loading...