Budincă de legume cu ouă
Poţi servi această budincă atât caldă, cât şi rece şi va fi la fel de bună. Pe lângă ingredientele pe care şi le propunem noi, le poţi adăuga şi pe preferatele tale.
De ce ai nevoie pentru budincă de legume cu ouă
500 g cartofi
2 linguri ulei
8-10 ciuperci
2 ardei
1 ceapă
3 căţei de usturoi
1 praf de sare
10 ouă
100 ml lapte
100 g brânză rasă
piper
Cum se prepară budinca de legume cu ouă
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă.
Cureţi cartofii, îi feliezi şi-i speli. Îi amesteci cu o lingură de ulei, apoi îi aşezi într-un singur strat în tavă. Îi presari cu sare şi piper, după gust. Ţii cartofii la cuptor, încălzit în prealabil, 20 de minute.
Încingi uleiul rămas în tigaie şi căleşti ceapa tocată, ciupercile tăiate bucăţi, ardeii tocaţi şi usturoiul pisat. După ce s-au înmuiat legumele, dai deoparte.
Mixezi ouăle cu laptele şi 50 g brânză rasă, apoi torni jumătate de compoziţie în tavă. Adaugi legumele călite şi torni restul de ouă. Presari brânza rasă rămasă şi dai tava la cuptor aporoximativ 45 de minute. Laşi la răcorit îniante să tai budinca.