Budincă de orez cu prune coapte FOTO

budinca de orez cu prune coapte jpeg

Această budincă de orez poate fi servită atât la desert, cât şi ca o gustare sănătoasă. Reţeta este fără gluten, iar în funcţie de laptele pe care îl foloseşti (de orez, de exemplu), vei obţine un preparat ideal pentru cei cu intoleranţă la lactoză. Dacă sistemul tău digestiv îţi permite, poţi să foloseşti lapte de vacă.

Ingrediente (2 porţii)

300 g prune mari 500 ml lapte de orez sau lapte de văcuţă 120 g orez cu bobul scurt esenţă de vanilie sau 1/2 păstaie de vanilie 80 ml suc de prune 80 ml vin roşu (dacă ai vin de Porto, este perfect) 80 g zahăr 1 baton de scorţişoară scorţişoară pudră, pentru decorat

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 grade Celsius. Tai prunele mari în două, scoţi sâmburii şi tai jumătăţile în felii griase. Pui prunele tăiate într-o tavă de copt.

image

Combini sucul de prune cu vinul de Porto şi zahărul, într-un bol mic. Adaugi batonul de scorţişoară.

image

Torni amestecul şi îl distribui în mod egal peste prune, în tavă. Dai prunele bine prin sos şi le laşi la cuptor, după ce l-ai încins bine, la 200 de grade Celsius, timp de aproape 30 de minute.

image

Fierbi laptele (de orez sau de vacă) într-o oală. Adaugi orezul şi esenţa de vanilie (ori seminţele din păstaie). Fierbi laptele şi orezul 30 de minute şi amesteci din când în când.

image

Serveşti budinca de orez şi prunele coapte cât ingredientele sunt calde încă şi presari un praf de scorţişoară peste ele.

Sursa: kitchenstories.io.