Budincă de pâine cu zmeură

budinca de paine cu zmeura jpeg

Iată o reţetă pe care trebuie să o încerci vara asta. Vei obţine o budincă de pâine delicioasă, mai ales când pe lista de ingrediente se află ciocolata neagră şi zmeurele. O serveşti caldă, cu îngheţată de vanilie sau cu smântână dulce.

Ingrediente

40 g unt moale 300 g pâine, tăiată felii groase 80 g gem de zmeură 135 g ciocolată neagră dată prin răzătoare 3 ouă 55 g zahăr pudră 625 ml lapte încălzit 75 g zmeură congelată sau proaspătă

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 180 °C. Ungi o tavă adâncă, termorezistentă, cu puţin unt, cu o capacitate de 2 l. Ungi fiecare felie de pâine cu unt, pe o singură parte. Pe partea neunsă întinzi gemul de zmeură şi presari bucăţele de ciocolată. Aranjezi feliile de pâine, cu partea unsă cu unt în sus, întrepătrunse, în tava unsă.

Într-un bol mare, baţi ouăle, adaugi zahărul şi laptele şi omogenizezi. Torni compoziţia peste pâinea din tavă şi pui zmeura din loc în loc şi presari restul de ciocolată rasă.

Aşezi tava cu budinca într-o tavă mare de copt. Torni suficientă apă fierbinte în tava mare, cât să ajungă până la jumătatea tăvii cu budinca. Dai la cuptor 55 de minute sau până se întăreşte budinca. O scoţi din tava mare cu apă, o laşi 5 minute deoparte, apoi o serveşti.

Sursa + foto: www.foodtolove.com.au

www.foodtolove.com.au