Cartofi copţi cu ciuperci şi brânză Cheddar

1 shutterstock 1101942221 jpg jpeg

Nutriţioniştii recomandă 1-2 zile pe săptămână în care să nu consumăm carne. Combinaţia din reţeta următoare, săţioasă şi delicioasă, este perfectă pentru prânz sau cină.

Ingrediente

4 cartofi medii, pentru copt

350 g ciuperci, după preferinţă

120 ml vin alb sec

1 ceapă

2 căţei de usturoi

1 linguriţă cimbru uscat

1 linguriţă rozmarin

100 g brânză Cheddar

100 g telemea maturată

1 lingură ulei de măsline

2 linguri unt

sare

piper

Speli cartofii, îi ştergi, îi stropeşti cu 1 lingură de ulei şi îi dai la cuptorul preîncălzit la 200 °C. Îi coci 30-40 de minute, până s-au înmuiat. Între timp, topeşti untul şi sotezi ceapa tocată şi usturoiul zdrobit, la foc mic, 3-4 minute, pui ciupercile tăiate felii, torni vinul, adaugi ieburile aromatice, sare şi piper, după gust. Ţii pe foc mediu 15-20 de minute amestecând ocazional.

Tai cartofii în jumătăţi, le scobeşti miezul şi îl încorporezi în compoziţia de ciuperci, apoi mai condimentezi, dacă este nevoie. Umpli cartofii cu amestecul de ciuperci, presari brânza Cheddar dată prin răzătoarea mare şi telemeaua sfărâmată şi dai din nou la cuptor, la 180 °C, 10-15 minute, până ce brânza s-a topit. Serveşti preparatul cald, alături de sosul preferat, şi îl decorezi cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock