Chec cu ciocolată şi nucă de cocos

chec cu ciocolata si nuca de cocos jpeg

Pentru cei care adoră checul, mai degrabă decât cozonacul, reţetele pentru masa de Paşte variază. Aşa că v-am pregătit o reţetă de chec cu ciocolată şi nucă de cocos, cu care să îţi încânţi invitaţii la masa de sărbători.

Ingrediente Chec cu ciocolată şi nucă de cocos:

- 200 g făină - 200 g zahăr - 2 linguri cacao - 3 linguri nucă de cocos mărunţită - 5 ouă - O linguriţă praf de copt - 4 linguri de ulei - Un vârf de sare - 2 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare Chec cu ciocolată şi nucă de cocos:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile cu un tel sau cu mixerul, la care se adaugă praful de sare. Se bat bine până se obţine o pastă spumoasă. Apoi, se adaugă treptat, zahărul tos şi zahărul vanilat. Se obţine o spumă lucioasă şi tare.

Gălbenuşurile se freacă bine cu uleiul, se pune uleiul treptat. La final, se adaugă peste albuşuri, amestecând cu o lingură de lemn sau spatulă de jos în sus, cât mai încet. Făina se cerne şi se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă treptat peste compoziţia de albuşuri şi gălbenuşuri. Mişcările să fie cât mai largi, de jos în sus, să nu se lase albuşurile.

Se adaugă apoi şi nuca de cocos mărunţită (fulgi de cocos la pungă), amestecând la fel de încet. Se pot adăuga şi fulgi de ciocolată. Compoziţia obţinută se împarte în două părţi. Una din ele se va amestecă cu cacao. Cacao se amestecă cu 2-3 linguri de apă caldă şi se adaugă peste una din jumătăţile din compoziţie.

Se tapetează o tavă de chec sau cozonac cu făină şi se pune checul. Se pune o lingură din compoziţia albă, iar peste o lingură din cea cu cacao. Şi tot aşa până se formează tot checul. Pentru a nu pierde mult timp, se toarnă întâi compoziţia albă, apoi cea cu cacao şi se amestecă frumos.

Se pune apoi la cuptorul preîncălzit, se lasă la foc mediu timp de 30-40 de minute. Se poate orna cu fulgi de ciocolată. Este pufos şi absolut delicios, merită încercat pentru masa de sărbători. Poftă bună!