Chiftele cu urzici şi quinoa

2 shutterstock urzici jpg jpeg

E plin sezon al verdeţurilor de primăvară, iar urzicile sunt printre preferatele gospodinelor. Ştiai însă că le poţi folosi în numeroase preparate sănătoase şi gustoase? Îţi oferim o reţetă de chiftele cu urzici şi quinoa.

  • Porții: 20 chiftele
  • Timp total: 1 h 30 min
  • Pregătire: 1 h
  • Gătire: 30 min
  • Categorie: antreuri

Ingrediente

400 g quinoa fiartă şi scursă

300 g urzici 

2 ouă

2 fire ceapă verde

150 g brânză gouda

1 lingură făină

sare, piper

ulei, pentru prăjit

Mod de preparare

Alegi frunze tinere de urzici şi le speli sub jet de apă rece. Le opăreşti 7 minute în apă cu sare. Le scurgi, le laşi la răcit, apoi le toci grosier.

Amesteci quinoa cu urzicile, ouăle bătute, brânza rasă, făina şi ceapa verde tăiată mărunt. Adaugi sare şi piper, după gust şi, cu mâinile umezite, formezi chifteluţe pe care le prăjeşti

în ulei încins până devin aurii. 3Le scurgi pe şerveţele de hârtie şi le serveşti calde sau reci.

FOTO: Shutterstock