Chiftele de vită cu sos de roşii si ardei

Beef Balls with Creole Sauce jpeg

Acum că roşiile s-au copt, ar fi păcat să nu profităm de ele în orice fel. Aşa că iată o reţetă delicioasă, perfectă pentru un prânz de duminică. Sosul de roşii va fi delicios şi dacă îl condimentezi cu ierburi aromate, reţeta va fi perfectă.

Ingrediente:

Pentru chiftele: 500 g carne de vită tocată ½ ceapă 2 căţei usturoi 2 ouă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 cartof fiert în coajă sare piper făină ulei, pentru prăjit

Pentru sos:

½ ceapă

3-4 căţei

usturoi

300 g roşii

1 ardei gras

roşu cubuleţe

sare, după gust

piper, după gust

boia dulce şi iute,

după gust

1 lingură cimbru

1 foaie dafin

ulei, pentru călit

pătrunjel, pentru ornat

orez la abur cu verdeaţă, pentru servit

 Mod de preparare:

Pentru chiftele, toci ceapa, usturoiul şi verdeaţa. Cureţi cartoful şi îl dai prin răzătoare. Le amesteci cu carnea şi oul, sărezi şi piperezi, după gust. Formezi bile rotunde, le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc uniform.

Pentru sos, căleşti în ulei încins, la foc mic, ceapa tăiată şi ardeiul gras 5 minute, adaugi usturoiul feliat, sărezi şi mai ţii 1 minut. Pui cimbrul, boiaua dulce si iute, dafinul şi roşiile descojite şi tăiate cubuleţe.

Asezonezi cu piper, apoi dai un clocot, la foc iute. Reduci focul, acoperi vasul şi mai fierbi 15-20 de minute. Serveşti chiftelele cu sos de roşii şi cu garnitură de orez decorată cu pătrunjel.