Desert de Paşte cu ouă de ciocolată

tarta jpeg

Cei mici, dar şi cei mari, vor fi încântaţi de acest desert simplu de tartă cu ouă de ciocolată, care nu va rezista prea mult în farfurii.

Ingrediente

250 g biscuiţi graham

170 g unt, topit + 60 g

400 g ciocolată

300 g smântână pentru frişcă

1 linguriţă esenţă de vanilie

200 g ouă de ciocolată

Mod de preparare – Desert cu ouă de ciocolată

Mărunţeşti biscuiţii, îi amesteci cu untul, apoi îi dai la blender, până au o consistenţă asemănătoare cu pesmetul. Îi aşezi într-o tavă rotundă, presându-i uşor pe margini. Dai la frigider.

Combini ciocolata ruptă în bucăţele cu 60 g unt într-un bol. Separat, încălzeşti smântâna pentru frişcă la foc mic, dar fără să o laşi să fiarbă. Torni peste ciocolată, acoperi cu o farfurie şi dai deoparte 5 minute. Amesteci apoi până la omogenizare.

Mai dai la microunde 10-20 de secunde dacă este nevoie, pentru a obţine o consitenţă cremoasă. Torni crema în tavă, o nivelezi, apoi aşezi ouăle de ciocolată, din loc în loc. Dai la frigider 3-4 ore sau peste noapte, înainte de servire.

Sursa https://www.sweetestmenu.com

https://www.sweetestmenu.com