Desert de Paşte cu ouă de ciocolată
Cei mici, dar şi cei mari, vor fi încântaţi de acest desert simplu de tartă cu ouă de ciocolată, care nu va rezista prea mult în farfurii.
Ingrediente
250 g biscuiţi graham
170 g unt, topit + 60 g
400 g ciocolată
300 g smântână pentru frişcă
1 linguriţă esenţă de vanilie
200 g ouă de ciocolată
Mod de preparare – Desert cu ouă de ciocolată
Mărunţeşti biscuiţii, îi amesteci cu untul, apoi îi dai la blender, până au o consistenţă asemănătoare cu pesmetul. Îi aşezi într-o tavă rotundă, presându-i uşor pe margini. Dai la frigider.
Combini ciocolata ruptă în bucăţele cu 60 g unt într-un bol. Separat, încălzeşti smântâna pentru frişcă la foc mic, dar fără să o laşi să fiarbă. Torni peste ciocolată, acoperi cu o farfurie şi dai deoparte 5 minute. Amesteci apoi până la omogenizare.
Mai dai la microunde 10-20 de secunde dacă este nevoie, pentru a obţine o consitenţă cremoasă. Torni crema în tavă, o nivelezi, apoi aşezi ouăle de ciocolată, din loc în loc. Dai la frigider 3-4 ore sau peste noapte, înainte de servire.