Orez cu creveţi şi usturoi
În doar 20-25 de minute acest delicios fel de mâncare va fi gata. Poţi folosi o garnitură de orez la creveţi, dar la fel de bune sunt şi legumele la grătar sau la aburi.
De ce ai nevoie pentru orez cu creveţi
Pentru garnitură
150 g orez basmati
apă
sare
Pentru creveţi
450 g creveţi curăţaţi şi fără cochilii
1 l apă
sare
2 linguri unt
3 căţei de usturoi
100 ml vin alb
100 ml supă de pui
1 ceapă verde
Cum se prepară orez cu creveţi
Pentru garnitură, fierbi orezul în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Pui creveţii în apa rece şi-i laşi 10 minute, apoi îi scurgi şi-i ştergi cu prosoape de hârtie.
Topeşti untul în tigaie, adaugi căţeii de usturoi, iar după 1-2 minute creveţii şi sarea. Îi laşi 3 minute, până când îşi schimbă culoarea şi devin roz deschis, apoi îi dai deoparte şi îi scoţi din tigaie.
În aceeaşi tigaie în care au fost creveţii, torni vinul şi când începe să fiarbă torni supa şi adaugi ceapa tocată. Laşi până când sosul scade la jumătate.
Serveşti creveţii cu orez şi sos pe deasupra.