Piept de pui în sos de rodie
Sucul natural de rodie are acţiune antioxidantă de trei ori mai mare decât vinul roşu şi ceaiul verde. De aceea, este benefic pentru sănătate şi este indicat să-l consumăm cât mai des. Rodia este delicioasă proaspătă, dar dă savoare multor preparate.
Ingrediente
600 g piept de pui dezosat, fără piele
100 g făină
1 lingură unt
1 linguriţă paprică pudră
½ linguriţă scorţişoară pudră, opţional
½ linguriţă usturoi pudră
sare
piper
Pentru sos:
100 ml melasă de rodie
1 lingură ulei vegetal
seminţele de la 1 de rodie
2 linguri miere
1 ceapă
1 linguriţă oţet balsamic
1 linguriţă amidon de porumb
sare
Într-un bol, combini făina şi condimentele, presari sare şi piper, după gust, adaugi puiul tăiat bucăţi şi amesteci. Topeşti untul şi prăjeşti carnea pe ambele părţi, câteva minute la foc mic spre mediu, până capătă o crustă aurie. Pui bucăţile de pui pe un şerveţel pentru a absorbi surplusul de grăsime.
În acelaşi vas, încingi uleiul şi sotezi ceapa tăiată julien, câteva minute, la foc mic, apoi torni melasa de rodie, oţetul, mierea şi amidonul dizolvat în puţină apă rece. Condimentezi cu sare şi laşi să fiarbă, amestecând până ce sosul s-a îngroşat. Transferi puiul, presari seminţele de rodie, omogenizezi şi mai ţii pe foc 1-2 minute. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu seminţe de rodie.
FOTO Shutterstock