Plăcintă cu peşte şi brânză

Puff pastry salmon + steps jpeg

Dacă preferi peştele în locul cărnii mai grase, pregăteşte o plăcintă gustoasă cu brânză, gata în mai puţin de o oră.

Ingrediente 1 foaie aluat foitaj 2 fileuri de peşte 1 ceapă 2 linguri ulei 400 g brânză de vaci 200 g spanac sare piper 1 ou, pentru uns

Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti în ulei până devine sticloasă. Adaugi spanacul tocat şi ţii pe foc până scade apa lăsată, apoi dai deoparte şi laşi la răcorit. Îl amesteci cu brânza de vaci, bine scursă, sare şi piper, după gust.

Tai foaia decongelată în jumătate, pe lung. Pui jumătate de foaie într-o tavă de cozonac tapetată, aşezi un file de peşte, fără piele, brânza cu spanac, celălalt file de peşte şi foaia de aluat rămasă. Ungi plăcinta cu ou şi o dai la cuptor, la foc mediu, până se rumeneşte.