Prăjitură cu lămâie şi ciocolată albă

prajitura cu lamaie si ciocolata alba jpeg

O prăjitură fină, delicioasă şi răcoritoare, cu un gust echilibrat, perfectă pentru vară, prăjitura cu lămâie şi ciocolată albă. Se prepară rapid, este desertul absolut pentru o vară caniculară, merge perfect alături de o citronadă de lămâie. Nu este prea dulce, uşor acrişoară, iar glazura de ciocolată albă îi echilibrează gustul foarte delicat. Ce poate fi mai ademenitor decât o prăjitură rapidă şi simplă pentru zilele de vară cu pofte de ceva nici prea dulce, nici prea acru? Încearcă această minunată prăjitură de vară chiar azi. Iată cea mai simplă reţetă.

Ingrediente Prăjitură cu lămâie şi ciocolată albă:

Pentru blatul prăjiturii:

  • 250 de grame de zahăr
  • 250 de grame de unt la temperatura camerei
  • 4 ouă potrivite
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 2 lămâi mai mici
  • 350 de grame de făină
  • 2 linguriţe de praf de copt

Pentru glazura de ciocolată:

  • 200 de grame de ciocolată albă

Mod de preparare Prăjitură cu lămâie şi ciocolată albă:

Se încinge cuptorul la 180 de grade, se lasă la foc potrivit până se bagă prăjitura la cuptor. Untul la temperatura camerei şi zahărul se bat cu ajutorul unui mixer, apoi se adaugă treptat ouăle. Se bat compoziţia bine de tot. Apoi, lămâile se spală, se şterg şi se rad de coajă. Se storc de suc şi ambele se adaugă la aluat. Făina se cerne, se amestecă cu praful de copt şi se omogenizează treptat în aluat.

Se tapetează o tavă de prăjitură cu hârtie de copt, în care se aşază cu grijă aluatul, care se aranjează frumos cu o spatulă. Se coace la cuptorul preîncălzit circa 25 de minute. Blatul trebuie să arate uşor rumenit.

Apoi, se topeşte ciocolata albă pe baie de aburi şi se acoperă prăjitura cu o spatulă, dar nu imediat după ce a fost scoasă din cuptor. Se taie frumos când este rece în formă de romburi şi se decorează cu feliuţe de fructe sau fulgi de nucă de cocos. Merge excelent alături de o citronadă sau o băutură răcoritoare. Poftă bună!