Pulpe la cuptor cu cartofi dulci

1 shutterstock 516981775 jpg jpeg

Dacă nu mai ştii cum să prepari banala carne de pui, încearcă acest preparat cu arome dulcege. O vei transforma total!

Ingrediente  

2 pulpe întregi cu os

2 linguri ulei de măsline

1 portocală bio

2 căţei usturoi

1 linguriţă pudră de ceapă

½ linguriţă rozmarin uscat

zeama de la ½ lămâie

2 cartofi dulci

sare

piper

Faci o marinată dintr-o lingură de ulei de măsline, zeamă de lămâie, rozmarin, pudra de ceapă şi căţeii de usturoi zdrobiţi. Ungi pulpele şi le laşi la frigider o oră.

Cureţi cartofii dulci de coajă, apoi îl tai cuburi, îi stropeşti cu restul de ulei de măsline şi presari puţină sare. Speli bine portocala şi o tai bucăţi, păstrând coaja.

Într-o tavă aşezi pulpele, cartofii dulci şi portocala, apoi le dai la cuptor, 45 de minute, la 190-200 °C. Le serveşti imediat, decorate cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock