Risotto cu lămâie şi parmezan

1 shutterstock 94847551 jpg jpeg

În esenţă, risotto este un preparat simplu, care conţine doar câteva ingrediente şi are o tehnică specială de preparare. Lichidul se toarnă treptat peste orez, iar la final se adaugă parmezan, pentru cremozitate. Această variantă aromatizată cu lămâie e perfectă pentru o masă specială de weekend.

Ingrediente

400 g orez alb

1 ceapă

1 l ½ supă de legume

100 ml vin alb sec

1 lingură unt

2-3 linguri zeamă de lămâie

1 linguriţă coajă de lămâie bio

50 g seminţe de pin, opţional

1 linguriţă pudră de usturoi

pătrunjel verde

100 g parmezan ras 

sare

piper 

Topeşti untul şi sotezi ceapa tocată la foc mediu până s-a înmuiat, apoi adaugi orezul şi îl rumeneşti un minut. Torni vinul şi amesteci până se evaporă. Adaugi o treime din cantitatea de supă de legume fierbinte, amestecând ocazional şi completând treptat cu restul de supă, în alte trei tranşe. Asezonezi cu sare şi piper după gust şi laşi orezul să fiarbă, la foc domol, 20-25 de minute până s-a înmuiat.

Stingi focul şi presari parmezanul ras, usturoiul, sucul şi coaja de lămâie şi, dacă doreşti, seminţele de pin. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu verdeaţa preferată şi coajă rasă de lămâie. 

FOTO Shutterstock