Tartă cu lămâie

Un desert festiv şi totuşi atât de uşor de făcut. Aluat fraged, cremă fresh cu lămâie, decor din fructe proaspete.
Ingrediente
Pentru aluat:
150 g făină
20 g zahăr pudră
80 g unt rece
1 ou
1 praf de sare
Pentru umplutură:
180 g zahăr
1 lingură amidon
70 g unt nesărat
1 ou
2 gălbenuşuri
80 ml zeamă de lămâie
coaja rasă de la 1 lămâie bio
Pentru decor:
zmeură proaspătă
seminţe de rodie
Pentru aluat, pui toate ingredientele într-un blender şi mixezi. Scoţi aluatul obţinut, îl mai frămânţi un minut pe masa presărată cu puţină făină, apoi îl pui într-un castron, îl acoperi şi îl dai la frigider o oră.
Întinzi o foaie din aluat de jumătate de centimetu grosime şi o pui într-o formă de tartă tapetată, având grijă ca aluatul să acopere şi pereţii formei. Înţepi din loc în loc cu o furculiţă, aşezi deasupra o foaie de hârtie de copt şi pui un strat uniform de făină sau de boabe de fasole. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 190 °C, 20-25 de minute, apoi laşi la răcorit.
Pentru cremă, amesteci oul cu gălbenuşurile, amidonul, zahărul, zeama de lămâie şi coaja rasă de lămâie. Le pui pe foc mic, amestecând constant cu un tel, până se dizolvă zahărul. Adaugi untul tăiat cubuleţe şi continui să amesteci 4-5 minute, până când se îngroaşă crema. O laşi la răcorit.
Torni crema de lămâie peste aluat şi dai tarta la frigider cel puţin 2 ore înainte de servire. Decorezi desertul cu zmeură proaspătă şi cu seminţe de rodie.
FOTO Shuttrstock