Tartă cu mere şi caramel FOTO

tarta cu mere si caramel jpeg

Merele sunt printre cele mai comune fructe, toţi le folosim în plăcinte, fel de fel de deserturi şi mai ales crude. Principalul beneficiu al merelor constă în conţinutul lor de potasiu, care omoară germenii, extrăgându-le apa (microorganismele se usucă şi mor). Potasiul este important pentru că menţine ţesuturile moi şi elastice şi combate scleroza arterelor. dacă prepari această tartă cu mere şi caramel vei beneficia atât de beneficiile acestor fructe cât şi de gustul apetisant al acestui desert.

Tartă cu mere şi caramel - Ingrediente (1 tartă)

Pentru aluat 200 g unt 4 linguri zahăr 6 linguri apă 1 praf de sare 1 praf de copt 1 ou 400 g făină

8 mere potrivite

400 g zahăr

250 g unt

4 ouă

500 ml lapte

1 esenţă de rom

1 ou pentru uns tarta

Tartă cu mere şi caramel - Mod de preparare

Se frământă din toate ingredientele un aluat consistent şi se lasă la rece două ore. Merele se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie felii.

image

Într-o cratiţă se caramelizează 200 g de zahăr. Untul se amestecă cu zahărul rămas, ouăle, esenţa, laptele şi se toarnă peste caramel, amestecând bine. Se adaugă merele, se omogenizează şi se ia cratiţa de pe foc.

image

Aluatul se împarte în două, iar prima parte se întinde în forma de tartă îmbrăcând şi pereţii. Surplusul de aluat se păstrează pentru a face frunzuliţe pentru decor. Se toarnă caramelul cu merele şi se nivelează.

image

Se întinde o foaie din aluatul rămas şi se înveleşte tarta. Restul de aluat se frământă şi se formează frunzuliţe. Se pun pe tartă, se unge cu oul bătut şi se coace la foc mic 40-45 de minute.

image