Tartă cu somon

tarta cu somon jpeg

Iată o reţetă de tartă cu somon, mai mult decât delicioasă pentru iubitorii de peşte. Reţeta conţine şi mozzareala şi capere, şi este absolut minunată.

Ce îţi trebuie pentru reţeta de Tartă cu somon:

Pentru aluatul de tartă:

- 200 de grame de făină

- 90 de grame de unt rece

- 60 de ml de apă

- 2 linguri de parmezan

- un praf de sare

Pentru umplutură:

- 250 de grame de somon afumat

- 200 de grame de mozzarella

- 4 bucăţi de ceapă verde

- 300 de grame de smântână

- 4 ouă

- capere

- sare şi piper

Cum se procedează pentru prepararea Tartei cu somon:

Pentru aluat, se pune făina într-un castron. Se presară praful de sare, apoi se adaugă untul rece tăiat cuburi, care se fărâmiţează cu vârful degetelor.  Se pun apoi apa şi parmezanul şi se frământă până se întrepătrund toate ingredientele. Aluatul se strânge şi se pune în folie alimentară şi se pune la frigider cel puţin 30 de minute.

Se scoate aluatul de la frigider, se întinde, se aşază frumos pe tava de tartă, se înţeapă cu furculiţa din loc în loc, apoi se unge cu un gălbenuş şi se lasă la cuptorul preîncălzit vreme de 20 de minute. În acest timp se face umplutura.

Se curăţă, se spală şi se taie ceapa, care se pune la călit în puţin ulei de măsline. La final se pune şi somonul tăiat. Se ia de pe foc după 3-4 minute şi se lasă la răcit. Mozzarella se taie felii.

Când aluatul este gata, se pun peste el mai întâi somonul călit cu ceapa, apoi mozzarella tăiată fâşii şi la final se toarnă ouăle bătute amestecate cu smântâna. Se pun şi caperele şi se lasă la cuptor cam 30 de minute.