Aperitiv cu pateu de ficat

aperitiv cu pateu de ficat jpeg

Pentru această reţetă poţi prepara chiar tu pateul de ficat în casă sau îl poţi cumpăra din comerţ.

pateul de ficat în casă

Ingrediente (8 porţii)

Pentru choix-uri 100 g unt 125 g făină 4 ouă 250 ml apă 1 praf sare

1 cutie mare pate de ficat

2 linguri unt moale

1 gălbenuş ou fiert tare

1 linguriţă muştar

sare

piper

Mod de preparare

Pentru choix-uri, amesteci într-o oală apa, untul, praful de sare şi fierbi la foc potrivit. Când clocoteşte, iei vasul de pe foc şi adaugi toată făina cernută, amestecând rapid până obţii o cremă omogenă care se dezlipeşte de pereţii vasului.

Laşi să se răcorească, amestecând din când în când, apoi adaugi pe rând ouăle, amestecând energic. Până nu se încorporează primul ou, nu-l adaugi pe celălalt. Trebuie să rezulte un aluat de consistenţă potrivită.

Pui aluatul într-un poş şi formezi, într-o tavă unsă, turtiţe mici sau de mărimea dorită. Laşi spaţiu suficient între ele, pentru că vor creşte. Le coci în cuptorul preîncălzit circa 25 de minute. Stingi focul, laşi tava în cuptor, cu uşa întredeschisă, să se răcească treptat, după care tai căpăcelul gogoşelelor.

Pentru umplutură, freci energic cu mixerul pateul cu gălbenuşul dat pe răzătoarea fină, muştarul şi untul. Condimentezi, după gust, cu sare şi piper. Torni pasta în poş şi umpli gogoşelele, apoi pui capacele.