Aripioare cu parmezan, usturoi și pătrunjel
Încearcă cea mai simplă reţetă de aripioare, cu gust savuros de parmezan și usturoi.
Ingrediente
12 aripioare de pui
1 lingură usturoi tocat
2 linguri unt topit
1/2 cană parmezan ras
1 linguriță praf de usturoi
sare și piper, după gust
1 legătură pătrunjel
Mod de preparare
Preîncălzești cuptorul și tapetezi o tavă cu hârtie de copt.
Umpli o oală cu apă, iar când clocotește, scufunzi aripioarele și le lași să fiarbă 10 minute, după care le scoți la scurs pe un prosop de bucătărie.
Într-un bol, amesteci aripioarele cu usturoiul proaspăt, sarea și piperul, după care le așezi în tavă și le dai la cuptor 25 de minute sau până ce se rumenesc.
Cât sunt calde, le amesteci într-un bol cu untul, pudra de usturoi, parmezanul ras și pătrunjelul tocat până ce sunt acoperite toate. Se servesc cu sos de smântână.