Aripioare de pui cu sos de usturoi verde
Aripioarele de pui cu sos de usturoi verde sunt fragede, aromate și perfecte pentru o masa de prânz.

Ingrediente
2 legături usturoi verde
500 g aripi de pui
7 linguri sos de soia
1 lingură boia dulce
2 linguri miere
2 linguri zeamă de lămâie
2 căței usturoi
1 lingură ghimbir ras
1 legătură pătrunjel
semințe de susan
Mod de preparare
Speli și usuci aripioarele, le tai, apoi le așezi într-un bol.
Speli usturoiul verde, îl usuci, îl tai și îl mărunțești cu blenderul. Zdrobești cățeii de usturoi. Amesteci într-un castron sosul de soia cu mierea, cu boiaua, cu ghimbirul, cu cele două tipuri de usturoi, cu zeama de lămâie și torni amestecul peste aripioare. Le ții la marinat 30-35 de minute, apoi le răstorni într-o tavă și le dai la cuptorul încins 50 de minute. Din când în când le ungi cu sosul din tavă. Când sunt gata, presari peste ele semințe de susan și ceapă verde proaspăt tocată.