Aripioare picante cu sos de soia
Dacă ai chef să mănânci ceva gustos dar care să se şi prepare repede, iată propunerea noastră, 100% gustoasă şi care cere neapărat un pahar de bere sau de vin.
Aripioare picante cu sos de soia - Ingrediente
1 kg aripioare de pui 1 lingură ulei 1 lingură pastă de ardei iute 5 linguri sos de soia 1 lingură zahăr 1 lingură zeamă de lămâie
Aripioare picante cu sos de soia - Mod de preparare
Se spală aripioarele şi se şterg bine. Într-un castron, se amestecă uleiul cu pasta de ardei, sosul de soia, zahărul şi zeama de lămâie, amestecând din când în când ca să se dizolve zahărul. Se introduc aripioarele în sos, se acoperă vasul şi se lasă la marinat 4-5 ore, amestecând la 30 de minute, ca marinarea să se facă uniform. Se pun aripioarele şi sosul într-o tavă şi se coc în cuptorul preîncălzit aproximativ 45 de minute, când sunt puţin caramelizate.