Budincă cu ceafă de porc afumată şi spanac
Dacă vrei să combini carnea cu legume sau verdeaţă de sezon, iată cel mai potrivit preparat.
Ingrediente
400 g ceafă afumată
2 cepe roşii
100 g unt
8 felii de pâine mai veche
200 g frunze de spanac
4 ouă
200 ml lapte
1 praf nucşoară rasă
sare
1 lingură pesmet
1 ou pentru uns
Mod de preparare
Feliile de pâine şi ceafa afumată le tai cubuleţe. Pâinea o pui într-un castron mai mare şi adaugi nucşoara pentru aromă. Baţi albuşurile spumă tare cu mixerul împreună cu un praf de sare şi le pui la rece ca să nu se lase. Toci ceapa mărunt şi o căleşti în unt împreună cu ceafa afumată, după care o pui peste pâine. Adaugi şi spanacul rupt bucăţi mici.
Gălbenuşurile împreună cu un praf de sare le baţi cu telul, adăugând apoi laptele treptat. Torni compoziţia în castron şi amesteci. Torni albuşurile bătute în castron şi amesteci încet de jos în sus. Ungi un vas termorezistent potrivit ca mărime cu unt şi îl tapetezi cu pesmet. Pui compoziţia în vas şi îl introduci în cuptorul încins pentru 45 de minute la foc potrivit. Cu 15 minute înainte să scoţi vasul din cuptor, baţi un ou şi-l pui deasupra budincii.