Burgeri de somon cu salsa de avocado
Cei mai buni burgeri, într-o variantă mai specială şi mai gustoasă şi apetisantă.
Ingrediente (6 burgeri) Pentru burgeri 500 g file de somon (fără pieliţe) 1 cană pesmet 1/4 cană coriandru proaspăt 1 ou 1/4 canp maioneză 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriţă muştar sare piper ulei de măsline, pentru uns tigaia sau grătarul
Salsa de avocado
1 avocado, tocat
1/3 cană ceapă roşie tocată
1/4 cană coriandru proaspăt, tocat
1 lămâie, stoarsă
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare
Taie fileurile de somon în bucăţi mici şi transferă-le într-un bol mediu. Încoprorează celelalte ingrediente şi amestecă cu grijă. Dai deoparte 5-10 minute.
Încinge puţin ulei într-o tigaie-grătar la flacără medie. Împarte amestecul de somon în 6 şi formează burgeri, aplatizând uşor cu mâna. Aşezi pe grătar şi laşi să se rumenească pe ambele părţi, până se pătrunde bine carnea. Cam 4 minute pe fiecare parte.
Pentru salsa de avocado, amesteci toate ingredientele şi amesteci bine.
sursa: http://cooktoria.com/