Cacciatore de pui cu ardei copți
„Cacciatora“ se traduce prin „vânător“ în română, iar la prepararea acestui fel de mâncare, se folosea pe vremuri carne de iepure şi era ca un fel de tocăniţă a vânătorului.
Ingrediente
5 pulpe superioare de pui
1 ceapă mare, tăiată cubulețe
6 căței de usturoi tocat
3 ardei copți
1 morcov
300 g ciuperci feliate
1/2 cană măsline negre, fără sâmburi
crenguțe de cimbru
1 linguriță oregano uscat
150 ml vin roșu
820 g roșii zdrobite
2 linguri pastă de roșii
ulei de măsline|
sare
piper
200 g roșii pasate din conserve
fulgi de chili
busuioc proaspăt, pentru ornat
Mod de programare
Așezonezi puiul cu sare și piper și-l pui la prăjit în 3 linguri de ulei, într-o tigaie de fontă mai adâncă. După ce devine auriu pe ambele părți, dai deoparte puiul, iar în uleiul rămas călești ceapa până devine transparentă. Adaugi apoi usturoiul, ardeiul copt tăiat fâșii, morcovul ras, ciupercile, ierburile și mirodeniile. Gătești 5 minute până ce legumele încep să se înmoaie.
Torni vinul și gătești până scade, aproximativ 2 minute, adaugi roșiile pasate și fulgii chili și completezi cu sare și piper după gust. Adaugi bucățile de carne și acoperi tigaia cu un capac sau o dai la cuptor până ce sosul a scăzut și puiul este rumenit. Cu 10 minute înainte de a lua de pe foc, adaugi măslinele. Servești cu salată ori cu garnitură de cartofi sau orez.