Cârnat cotechino pe pat de linte
Considerat simbol al belșugului și norocului, acest preparat este nelipsit de pe mesele festive italiene, în special la Anul Nou.

Ingrediente
1 cârnat cotechino
500 g linte
3 căței de usturoi
1 ceapă
1 crenguță rozmarin
câteva felii șuncă tăiate fin
1 lingură ulei
sare
piper
Mod de preparare
Fierbi cârnatul cotechino în învelișul de plastic în care l-ai cumpărat, îl ții pe foc 30 de minute, apoi îl scoți din ambalaj, îl tai felii rotunde și-l lași deoparte.
Separat, pui lintea la fiert cu crenguța de rozmarin și cu un cățel de usturoi. O ții până când se înmoaie puțin, apoi o scurgi și păstrezi apa.
Tai ceapa mărunt și zdrobești usturoiul rămas. Așezi o tigaie pe foc, pui uleiul și șunca, o ții să se topească, apoi adaugi lintea. Amesteci și torni câteva polonice din apa în care a fiert lintea și o ții la foc mic 15 minute, ca să scadă sosul. Potrivești de sare ș piper după gust.
Pui lintea în farfurie, așezi peste ea feliile de cârnat și servești.























