Cartofi noi cu bacon

Cartofii noi cu bacon sunt o garnitură sau un fel principal perfect pentru primăvară sau început de vară.

cartofi noi cu bacon jpg

Ingrediente

750 g cartofi noi

150 g bacon afumat

2 linguri unt

verdeață proaspătă - pătrunjel, busuioc, cimbru

2 cepe verzi

sare şi piper

Mod de preparare

Speli bine cartofii și îi fierbi întregi în apă cu sare 15-20 minute, până când devin moi, dar nu sfărâmicioși. Îi scurgi și îi lași să se usuce 5 minute.

Într-o tigaie mare, călești în unt baconul tăiat cubulețe, până când devine rumen și crocant. Scoți baconul pe o farfurie și lași grăsimea în tigaie. În aceeași tigaie, pui cartofii fierți și îi sotezi la foc mediu 8-10 minute împreună cu ceapa verde tocată, până când prind o crustă aurie.

Adaugi baconul peste cartofi și amesteci ca să se întrepătrundă aromele.

Presari verdețurile tocate, sare și piper după gust și mai amesteci o dată.