Cartofi noi cu bacon
Cartofii noi cu bacon sunt o garnitură sau un fel principal perfect pentru primăvară sau început de vară.

Ingrediente
750 g cartofi noi
150 g bacon afumat
2 linguri unt
verdeață proaspătă - pătrunjel, busuioc, cimbru
2 cepe verzi
sare şi piper
Mod de preparare
Speli bine cartofii și îi fierbi întregi în apă cu sare 15-20 minute, până când devin moi, dar nu sfărâmicioși. Îi scurgi și îi lași să se usuce 5 minute.
Într-o tigaie mare, călești în unt baconul tăiat cubulețe, până când devine rumen și crocant. Scoți baconul pe o farfurie și lași grăsimea în tigaie. În aceeași tigaie, pui cartofii fierți și îi sotezi la foc mediu 8-10 minute împreună cu ceapa verde tocată, până când prind o crustă aurie.
Adaugi baconul peste cartofi și amesteci ca să se întrepătrundă aromele.
Presari verdețurile tocate, sare și piper după gust și mai amesteci o dată.