Chifteluțe cu morcovi și mazăre

Morcovii sunt delicioși și foarte sănătoși. Chifteluțe cu morcovi și mazăre au un gust savuros și o culoare apetisantă.

chiftelute cu morcovi si mazare jpg

Ingrediente

500 g carne de vită tocată

1 ou

1 lingură pesmet

1 ceapă tăiată mărunt

3 căței de usturoi zdrobiți

1 linguriță coriandru măcinat

1 linguriță boia afumată

1 linguriță rasă de chimion pisat

sare şi piper, după gust

Pentru sos

5 morcovi

200 g mazăre

1 lingură ulei

2 linguri unt

400 g roşii în bulion

150 ml supă de legume

1 legătură coriandru tăiat fin

1 ceapă tăiată mărunt

sare

piper

Mod de preparare

Pentru chifteluțe, amesteci carnea cu restul ingredientelor și potrivești gustul de sare și de piper. Omogenizezi compoziția și o dai la frigider cel puțin două ore. Scoți carnea, formezi chifteluțele cu mâinile umede și le așezi pe o tavă în care ai întins hârtie de copt. Dai tava la cuptorul încins și le lași aproximativ 30 de minute, până ce se rumenesc ușor.

Pentru sos, topești untul împreună cu uleiul, adaugi ceapa și o călești cu sare și cu piper, după gust, până devine sticloasă. Pui morcovii spălați, curățați și tăiați cubulețe, amesteci și adaugi mazărea. Lași câteva minute și răstorni roșiile, amesteci, torni supa și lași să clocotească puțin, apoi adaugi chifteluțele și le mai ții 15 minute, ca să se combine aromele și oprești focul. Presari coriandrul și poți servi.