Chifteluţe suedeze în sos de ciuperci
Un preparat pe care nu l-ai mai încercat până acum, te va impresiona într-un mod plăcut şi te va convinge să-l pregăteşti din nou.
Ingrediente Pentru chifteluţe
450 g carne de vită
¼ ceapă tocată mărunt
2 linguri pătrunjel, mărunţit
1 căţel de usturoi, mărunţit
1 ou
½ linguriţă seminţe de fenicul
½ linguriţă sare
¼ linguriţă piper negru boabe
¼ linguriţă nucşoară
Pentru sos
2 căni ciuperci, tăiate
2 căni supă de oase
1 lingură apă rece
1 cană lapte
sare şi piper, după gust
pătrunjel, pentru garnitură
Mod de preparare
Pune primele 5 ingrediente pentru chifteluţe într-un bol. Pune condimentele peste celelalte ingrediente. Amestecă totul până la combinare.
Pune o tigaie la foc mediu. Formează bile din carnea cu condimente şi pune-le în tigaia încinsă. Găteşte chifteluţele pe ambele părţi până când se rumenesc şi scoate-le pe o farfurie.
Pentru sos, folosind tigaia unde ai prăjit chiftelele, sotează ciupercile. Când acestea sunt gata, micşorează focul şi pune zeama de oase peste ele. Agită tigaia pentru ca aroma de supă de oase şi cea de chiftele să se încorporeze. Supa trebuie să înceapă să fiarbă.
Pune peste laptele şi adaugă sare şi piper. Mai lasă supa să fiarbă încă 5 minute. Pune chiftelele din nou în tigaie. Găteşte pentru încă 1-2 minute.
Presară deasupra patrunjel şi serveşte fierbinte.
Sursa: Foraged Dish