Ciorbă cu coaste afumate de porc

ciorba de porc jpeg

În sezonul rece parcă nimic nu te încălzeşte mai bine decât o farfurie de ciorbă fierbinte. Şi dacă tot este iarnă afară putem prepara o ciorbă de coaste afumate de porc.

De ce ai nevoie pentru ciorbă de coaste afumate de porc

1 kg coastă afumată

4 cartofi

1 ceapă

1 morcov

5 linguri suc de roşii

3 linguri pastă de tomate

1 praf de sare

1 mână tăiţei de casă

500 ml borş

1 legătură pătrunjel

Cum se prepară ciorbă de coaste afumate de porc

Tai coastele de porc bucăţi şi le pui la fiert. Iei spuma dacă este nevoie. După 30-40 de minute adaugi ceapa şi morcovul, tocate, iar după 10 minute cartofii tăiaţi cubuleţe. Când cartofii sunt aproape fierţi adaugi pasta de tomate, sucul de roşii şi borşul fierbinte. După 5 minute pui tăiţeii de casă şi mai adaugi sare după gust. Stingi focul şi presari pătrunjel tocat.