Ciorbă de afumătură
Ai poftă de o ciorbă delicioasă, ca la mama acasă? Îţi sugerăm această reţetă de ciorbă de afumătură.
Ingrediente
4 cârnați afumați
150 g costiță sau șuncă afumată
100 g bacon, tăiat cubulețe
2 cartofi mari, tăiați cubulețe
1 ceapă mare, tocată
2 morcovi, tăiați cubulețe
1 lingură ulei de măsline
2 litri apă
sare
piper
frunze de leuștean, pentru ornat
Mod de preparare
Tai cârnații în bucăți potrivite, afumătura în cuburi mici, apoi toci ceapa și morcovii.
Într-o oală mare, încingi uleiul de măsline la foc mediu, adaugi baconul și îl gătești până devine ușor crocant. Pui ceapa și morcovii și le lași pe foc 5-7 minute sau până când devin moi și încep să se rumenească. Adaugi cartofii și afumătura în amestec și le gătești împreună 5 minute.Torni apa peste legume și carne,adaugi cârnații și lași să fiarbă. Reduci focul și lași ciorba să fiarbă la foc mic 20-25 de minute sau până când cartofii și carnea sunt gata.
După ce ciorba este gata, condimentezi cu sare și piper după gust și o servești caldă, garnisită cu frunze proaspete de leuștean.