Ciorbă de rață cu varză alba

ciorba de rata jpg

Ingrediente  pentru ciorbă de rață cu varză alba

300 g carne de raţă
1 morcov
1 rădăcină pătrunjel
1 țelină
1 ceapă 
1 ardei gras
1 varză mică (½ kg)
¼ cutie roșii la conserve
¼ l borş
2 linguri ulei
leuştean
cimbru
sare

Cum prepari ciorba de rață cu varză alba

Pui carnea la fiert în 3 l de apă cu sare și spumezi ori de câte ori e nevoie.

Călești aproximativ 3 minute rădăcinoasele date prin răzătoarea mare și ceapa tocată, apoi le adaugi în supa de carne.

Atunci când carnea este aproape fiartă, adaugi în supă varza tocată fideluță, ardeiul gras tăiat mărunt şi roșiile cubulețe. După ce toate s-au fiert, acrești după gust cu borșul fiert în prealabil. Potriveşti de sare și mai lași la fiert câteva clocote. La final, adaugi puţin cimbru şi leuştean.