Ciorbă de varză cu coaste de vițel

ciorba de varza jpg

O reţetă delicioasă de ciorbă de varză. Totodată, poate fi servită şi cu smântână, dacă doreşti.

Ingrediente

1 varză de mărime medie

3 morcovi

500 g coaste de vițel

1 ardei gras roșu

1 legătură de pătrunjel sau de mărar

1-2 linguri ulei

250 ml borș

500 g roșii

2 cepe sare piper

Mod de preparare

Tai varza fideluță, o freci cu sare și o lași deoparte.

Speli coastele, le usuci și le rumenești câteva minute pe fiecare parte, apoi le scoți. În același ulei, călești ceapa, morcovii și ardeiul gras tăiate cubulețe. Amesteci, adaugi carnea, roșiile date prin răzătoare, varza stoarsă bine și torni apă clocotită atât cât să acopere ingredientele din oală cu trei degete. Fierbi până când se înmoaie, scoți carnea, o dezosezi, apoi o adaugi din nou în ciorbă.