Clătite cu carne

clatite carne shutterstock 86684896 jpeg

Dacă nu ţii post şi vrei să mănânci ceva rapid, îţi propunem această reţetă de clătite cu carne.

Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină 3 ouă 400 ml apă minerală 1 praf de sare Pentru umplutură

300 g piept de curcan (sau amestec carne de vită cu porc)

1 ceapă

2 linguri ulei

1 lingură pastă de tomate

2 linguri smântână

cimbru

nucşoară rasă

mărar verde

sare

piper

salată verde pentru decorat

Mod de preparare

Se amestecă ouăle, făina, un praf de sare şi se diluează cu apă minerală până la consistenţa unei smântâni groase. Se coc clătite mai groase, într-o tigaie mare, până se termină toată compoziţia.

Separat, se căleşte în ulei încins ceapa tăiată mărunt cu carnea tocată, până când scade bine zeama şi carnea este bine pătrunsă. Se adaugă pasta de tomate şi se mai lasă câteva

minute pe foc. Se dă deoparte, se condimentează cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust, şi se lasă să se răcorească.

Se trece umplutura de carne călită prin maşina de tocat, se freacă cu smântână şi se umplu clătitele cu această pastă. Se servesc calde, pe un platou tapetat cu frunze de salată verde şi se ornează cu crenguţe de mărar.

sursa foto: Shutterstock