Cotlet de porc cu legume sotate
O reţetă perfectă pentru cina din această seară!
Ingrediente
2 cotlete de porc 1 varză mică 1 ardei gras galben 250 g fasole verde 250 g mazăre 2 roşii 1 salată verde 1 ceapă roşie 1 lingură unt 1 lingură ulei sare piper pătrunjel 1 lingură zeamă de lămâie
Pentru marinată
2-3 căţei de usturoi pisaţi
1 lingură sos de soia
250 ml vin alb
piper
cimbrişor tocat
1 ardei iute tăiat
Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele pentru marinată şi pui cotletele de porc în ea pentru cel puţin 1-2 ore sau peste noapte. Scoţi cotletele din marinată, le scuturi şi le pui pe grătar, pe ambele părţi, până se rumenesc.
Pui într-o cratiţă untul şi uleiul şi amesteci până se topeşte. Adaugi varza tăiată în felii groase, mazărea, fasolea verde, ceapa tăiată julien şi ardeiul gras feliat. Asezonezi cu sare şi piper după gust şi sotezi 10 minute. Dai deoparte, laşi la răcorit şi adaugi salata ruptă cu mâna, roşiile tăiate, pătrunjelul tocat şi zeama de lămâie. Amesteci şi serveşti alături de cotlete.