Cotlete de miel cu ierburi aromatice

cotlete de miel jpg

Carnea de miel e delicioasă dacă este pregătită cum trebuie.

Ingrediente

9 cotlete de miel

Pentru marinată:

4 linguri ulei de măsline

1 linguriță cimbru uscat

1 linguriță busuioc uscat

1 linguriță sare grunjoasă

1 linguriță piper alb

1 lingură miere

2 linguri oțet de mere

50 ml vin roșu

5 căței de usturoi tocați

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele pentru marinată într-un bol pentru a se îmbina bine aromele și texturile, apoi așezi cotletele într-o tavă și torni compoziția peste ele, asigurându-te că sunt acoperite bine pe ambele părți. Acoperi tava cu folie alimentară și dai la frigider 2 h 30.

Scoți cotletele de la frigider pe un platou pentru a le aduce la temperatura camerei, torni marinata rămasă în tavă într-un bol și o amesteci bine cu mierea, până ce obții o pastă subțire, cu care ungi cotletele înainte de a le pune pe grătar.

Pui cotletele pe grătar și le lași să se rumenească pe ambele părți. Le servești calde, cu orice garnitură preferi.