Cotlete de miel cu ierburi aromatice
Carnea de miel e delicioasă dacă este pregătită cum trebuie.
Ingrediente
9 cotlete de miel
Pentru marinată:
4 linguri ulei de măsline
1 linguriță cimbru uscat
1 linguriță busuioc uscat
1 linguriță sare grunjoasă
1 linguriță piper alb
1 lingură miere
2 linguri oțet de mere
50 ml vin roșu
5 căței de usturoi tocați
Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele pentru marinată într-un bol pentru a se îmbina bine aromele și texturile, apoi așezi cotletele într-o tavă și torni compoziția peste ele, asigurându-te că sunt acoperite bine pe ambele părți. Acoperi tava cu folie alimentară și dai la frigider 2 h 30.
Scoți cotletele de la frigider pe un platou pentru a le aduce la temperatura camerei, torni marinata rămasă în tavă într-un bol și o amesteci bine cu mierea, până ce obții o pastă subțire, cu care ungi cotletele înainte de a le pune pe grătar.
Pui cotletele pe grătar și le lași să se rumenească pe ambele părți. Le servești calde, cu orice garnitură preferi.